[ad_1]

Customers and tasks

The own­ers of this small town­house in the Cam­bridge cot­tage com­mu­ni­ty in the Moscow region pur­chased it for rent. The intend­ed ten­ants were des­ig­nat­ed as a fam­i­ly or cou­ple with­out chil­dren. For the arrange­ment of the inte­ri­or, they turned to the Pro­rooms stu­dio, which is led by design­er Maria Rozhko­va. “It was nec­es­sary to make a uni­ver­sal lay­out and stand out from the back­ground of numer­ous ads,” the author of the project com­ments on the task.

layout

Ini­tial­ly, it was a two-sto­ry town­house with an attic, but there was no over­lap between the attic and the sec­ond floor. The design­er allo­cat­ed a sep­a­rate room in the attic, and thus the town­house became con­di­tion­al­ly three-sto­ry. On the ground floor there are com­mon areas — an entrance hall, a kitchen-liv­ing room, a bath­room with a boil­er room. On the sec­ond floor there are two rooms (a bed­room, a chil­dren’s room) and a bath­room. On the attic floor, a spa­cious mas­ter bed­room with a dress­ing room, a pri­vate bath­room, and a place for a laun­dry room were arranged.

Thus, on a rel­a­tive­ly small area, many zones were pro­vid­ed for dif­fer­ent types of fam­i­lies. If a town­house is rent­ed by a fam­i­ly with­out chil­dren, the nurs­ery can be used as an office, for exam­ple. To do this, thought out a fair­ly ver­sa­tile fin­ish.

Finishing

The walls were dec­o­rat­ed with wall­pa­per for paint­ing. The author of the project explains this choice by more bud­getary prepa­ra­tion of the walls. “To keep the walls from look­ing too sim­ple, we added relief with mold­ings in the bed­room on the sec­ond floor and in the attic. In the nurs­ery, they paint­ed moun­tains on the walls — they paint­ed them from the rem­nants of blue paint, sim­ply mix­ing it with dif­fer­ent amounts of white paint, ”says the design­er.

The floor of the first floor and wet areas (bath­rooms and laun­dry) were tiled. In the liv­ing rooms, we decid­ed to use car­pet — an infre­quent choice for fin­ish­ing the floor today, but it is due to the bud­get, as well as the specifics of the project, the car­pet can be replaced if nec­es­sary.

Walls in the bath­rooms and laun­dry room are tiled in dif­fer­ent col­ors and shapes to make the space more dynam­ic. Only in the bath­room on the first floor, the walls were par­tial­ly paint­ed using a bright turquoise shade. In the bath­room on the sec­ond floor, gray stone tiles and blue rec­tan­gu­lar ceram­ics on the walls were com­bined, and mar­bled porce­lain stoneware was laid on the floor.

In the laun­dry room, the same mar­ble-effect porce­lain stoneware was com­bined with small blue square tiles. In the bath­room next to the bed­room, a com­bi­na­tion of mar­ble and wood tex­tures was used. The paint­ed ceil­ing in rich bur­gundy here leans a lit­tle against the walls. This solves sev­er­al prob­lems: first­ly, it looks spec­tac­u­lar, and sec­ond­ly, it helps to visu­al­ly adjust the height of the room.

The same tech­nique with a paint­ed ceil­ing was used in the dress­ing room at the bed­room. But here it also helps to lev­el the bev­el of the over­lap.

“Dark col­or in a small space gives depth, con­trary to the beliefs of most,” com­ments the author of the project.

Where to look for announce­ments of mate­ri­als and fresh ideas for the inte­ri­or? Sub­scribe to our chan­nels! We pub­lish beau­ti­ful selec­tions, videos and reviews:
https://zen.yandex.ru/ivd.ru
https://t.me/ivd_ru
https://vk.com/ivd_ru

Furniture and storage systems

Stor­age sys­tems are “dis­trib­uted” by rooms. In the hall­way, nurs­ery and bed­room, IKEA Pax bud­get cab­i­nets were built into pre-pre­pared nich­es. “I love using ready-made cab­i­nets for bud­get projects. For them, even at the plan­ning stage, I lay nich­es to fit, and such cab­i­nets look almost like a built-in, neat, do not break the space of the room, ”explains Maria.

A dress­ing room was pro­vid­ed in the mas­ter bed­room, which made it pos­si­ble to aban­don the clos­et. Under the stairs on the first floor, they thought over the stor­age of house­hold items, in the bath­rooms there are cab­i­nets for the sink. Lit­tle things can be stored in chests of draw­ers and bed­side tables, which are pro­vid­ed in the bed­rooms, liv­ing room and hall­way.

Kitchen set — cor­ner. “With the help of the L‑shaped head­set, we sep­a­rat­ed the recre­ation area from the din­ing area. It turned out to be a mini-semi-bar counter, where you can chat when some­one is cook­ing. We also pro­vid­ed for the open­ing of the cor­ner cab­i­net from the side of the liv­ing room for easy access and to elim­i­nate the use of expen­sive sys­tems in the cor­ner kitchen sec­tion,” says the design­er. In order to save the bud­get, they chose a free-stand­ing refrig­er­a­tor, but, as with cab­i­nets, they built it into a spe­cial­ly pre­pared niche, and made a bot­tle hold­er above the refrig­er­a­tor.

Fur­ni­ture was select­ed from afford­able brands from the mass mar­ket, which, how­ev­er, did not pre­vent it from being per­fect­ly fit into the space and cre­at­ing a styl­ish inte­ri­or.

Lighting

As expect­ed, sev­er­al light sce­nar­ios were pro­vid­ed in the inte­ri­or. Spot­lights play the role of the main light­ing, addi­tion­al sce­nar­ios are present in dif­fer­ent areas. For exam­ple, there are hang­ers above the din­ing table in the kitchen. There are floor lamps in the liv­ing room and bed­room on the sec­ond floor. In the mas­ter bed­room there is a sconce by the bed and a table lamp on the work table.

Design­er Maria Rozhko­va, author of the project:

Through­out the town­house, the main col­or of the walls is light gray. In order to make the space more inter­est­ing, we added col­ors — mus­tard, dark blue and sup­port­ed these col­ors with var­i­ous decor.